Offerte op maat?

Wij komen bij u op locatie!

Vragen? Bel 036 52 90 007

Ma t/m za 08:30 – 17:00 uur

IPcamera of analoge camera ?

Klanten vragen ons vaak wat voor soort oplossing het beste is voor hun specifieke CCTV-systeem. Het kiezen van de juiste resolutie voor uw bewakingscamera is dan ook van groot belang, wat past er wel of juist niet bij uw beveiliging wensen

Inzicht in de verschillen tussen analoge en IP is dan ook belangrijk, maar het is ook een lange zoektocht om de verschillen goed te doorgronden. Veel klanten zien door de bomen het bos niet meer en vragen " help ons " dat is nu net wat ons zo krachtig maat als bedrijf... objectief en eerlijke informatie verschaffen zonder merk of type afhankelijk te zijn.

IPcamera netwerkcamera

CCTV Resolutie voor analoge camera's
Voor standaard analoge camera's, wordt de resolutie gemeten door tv-lijnen. Voor de meeste nieuwe analoge camera's is het TVL bereik 420 tot 700 tvl. Hoewel 420 TVL wordt beschouwd als het laagste, is dat zeer zeker niet terrecht, wij hebben systemen geplaatst waarbij de camera op korte afstand geplaatst is en daarbij was 420 zeer zeker niet slecht... het kan beter maar voor ieder budget is er een oplossing te vinden natuurlijk. 

Neem niet automatisch aan dat een lage resolutie camera slecht is. Voor korte afstanden, kan de lage resolutie camera prima voldoen en het bespaart u wat geld. Nu, de 600 TVL ook betaalbaar beginnen te worden en natuurlijk een hoger bereik hebben is het zeer zeker ook een optie, een 600 of 700TVL camera is scherp geeft meer contrast en ook op grotere afstanden scherper. 


Dahua ipcamera
CCTV Resolutie voor DVR's (opname resolutie)

Zodra de camera prik heeft zal hij de beelden over de via coax-kabel (of cat 5e met Baluns)
doorsturen naar de DVR recorder. Bij de DVR worden de beelden omgezet van analoog signaal in
een digitaal formaat ze worden opgeslagen op een harde schijf.

Dit is het belangrijkste deel van de keten. De beste en de grootste meest krachtige camera
zal niet effectief zijn als het beeld wordt gecomprimeerd tot niets door de DVR. De twee meest populaire DVR resolutie soorten zijn CIF en D1. CIF wordt gedefinieerd als 320 × 240 pixels en D1 is 720 × 480. Zoals je kunt zien, D1 is 4 keer groter dan CIF.

Een zeer goede 700TVL camera kopen en een naamloos merk DVR recorder met weinig processor kracht om de beelden krachtig om te zetten zal zonde zijn van het geld, immers
moet de recorder het zware omzet werk doen. Wij geven de voorkeur voor een DAHUA recorder
dat zijn de meest betrouwbare recorders met voldoende ondersteuning en bewezen betrouwbaarheid.

Resolutie IP camera

CCTV Resolutie voor IP-camera's

Een IP camera is duurder maar geeft het maximale wat een camera geven kan, een IP camera [ specefiek een Megapixel camera ] kan een veel hogere resolutuie leveren, ten eerste is een MP al reeds digitaal dus is er geen conversie of compressie benodigd. Ten tweede de megapixel camera's draaien over een UTP kabel welke een veel hogere en snellere overdracht van gegevens heeft dan een reguliere coax kabel.

Het instap model is een 0.7 megapixel camera, ook noemen ze dit wel een VGA camera, daarna komt er de 1 megapixel camera, maar veelal zal het gaan om een 1,3 megapixel camera welke op een hoge resolutie draait veel hoger dan een analoge coaxiale camera. 

Al is een 1,3 megapixel camera vele malen beter dan een analoge camera, meer kan natuurlijk ook... is 1,3MP niet voldoende voor u ? dan kan u ook kiezen voor een 2 megapixel camera of zelfs een 3megapixel camera [ 2048 × 1536 resolutie.] Of zelfs een 5 megapixel ip camera met een resolutie van 2592 × 1944

Vergeet bij de keuze van een IP camera niet te kiezen voor een bijpassend opname systeem in het geval van een IP of megapixel camera zal dat nagenoeg automatisch een NVR en of een NAS worden onze voorkeur gaat vanwege de prijs en betrouwbaarheid uit naar een systeem van het merk DAHUA

  • CameraInstallatie
  • Camerapaal
  • Camerabewakinghuren
  • Camerabewaking Specialist